Egyedi épületfelügyeleti rendszerek

Cégünk fő profilja az egyedi épületautomatikai rendszerek kiépítése. A kivitelezésekben szerzett több éves tapasztalatunk, illetve az ügyfelek speciális igénye minden esetbe az általunk végzett munka minőségét emelték.
 
Ha valaki egy épület automatizálását tervezi, akkor a legköltséghatékonyabban akkor jár el, ha minél több dolgot a rendszerbe integráltat. Így a rendszer fajlagos költsége elenyésző, ha csak egy-két funkciót építtet be.
 
Egy épületautomatiak rendszer az alábbi dolgokat képes vezérelni, felügyelni:
 • világítások
 • árnyékolás
 • hűtés-fűtés
 • szellőztetés
 • öntöző rendszer
 • medence gépészet
 • multimédia rendszerek
 • gépészeti rendszerek

Tervezés

Egy épület be bekerülő eszközök mennyiségét akkor lehet a legjobban kiszámolni, ha az ügyfél rendelkezik tervekkel, ötleteke hogy az épület melyik részét milyen funkcióval szeretné betölteni. A lakberendezők is ezt csinálják, beleképzelik magukat, hogy azt az adott teret hogyan lehetne vagy fogják használni.
 
Így ezekkel a gondolatokkal, tervekkel már meg lehet határozni, hogy hová milyen fogyasztó (világítás, árnyékoló, szellőző) fog kerülni. Ekkor már számszerűsíteni lehet a ki és a bementek darab számát, ami megadja a szükséges eszközök darabszámát.
 
Minden egyes megkeresésénél, egyedi testreszabott, részletes árajánlatot készítünk, amiből kiderül, hogy hová mennyi és milyen eszköz szükséges. A végleges ár minden dolgot tartalmaz, ami szükséges a megálmodott rendszer kiépítéséhez. Mivel kulcsrakészen vállaljuk az épületautomatika rendszer illetve a teljes elektromos rendszer kivitelezést, így nem fordulhat elő, hogy valami kimarad, vagy extra költség jelentkezik.
 
Ha cégünk végzi, a teljes kivitelezést nem fordulhat elő, hogy bármilyen információ elsikkad, vagy esetleg máshogyan értelmeznénk. Nekünk elsősorban az ügyfél szolgáltatás irányú igényeinek kielégítése a legfontosabb az ésszerű pénzügyi keretek mellet.
 

A kábelhálózat kialakítása

Mindig megkérdezik tőlünk, hogy egy okos épület sok kábel beépítését jelenti? Hát attól függ, hogy a megrendelő mennyi mindent szeretne az épületben tudni. Természetesen az igények növekedésével a kábelhálózat is bővül, növekszik, bonyolódik. De ezt egyszer kell jól megcsinálni és utána 20-30 évig nem lesz vele gond.
 
Egy újépítésű épületben minden esetben csillagpontos kábelezést (számítógép hálózat, riasztórendszer, villamos elosztó) valósítunk meg. Ami azt jelenti, hogy a fogyasztókat és a kapcsolókat egyenként a legközelebbi elosztó táblába kell kábelezni. Aminek az előnyei a következőek:
 • A kapcsolók mögött nincsen 230V,
 • A kábelekben nincsen kötés, így kisebb a hibalehetőség
 • A későbbi átalakítások bontás nélkül gyorsan megvalósíthatóak
 
A klasszikus villanyszereléshez képest más szemlélet kell egy ilyen épület kábelhálózatának kiépítéséhez. A legfontosabb szabály a kivitelezés során hogy minden egyes kábelt időtállóan, egyedileg számozni, megkülönböztetni kell. Nagy kábelhosszakat kell egybe behúzni toldások nélkül. Nagy mennyiségű kábel gyülik össze az elosztó szekrényeknél, aminek helyet kell csinálni. A szekrényekben megfelelő tartalékot kell képezni a későbbi bővítéséek végett.
 

Vezérlő szekrények

A másik dolog, ami sokkoló élményt szokott jelenteni az ügyfeleknek az elosztó szekrény mérete és bonyolultsága.  Az elosztóba kerül lekábelezésre az összes fogyasztó, így értelemszerűen, itt is kell kezelni őket. Itt kell helyet biztosítani a különböző moduloknak, bővítő egységeknek és beavatkozóknak, amik képesek pl.: a világítások, árnyékolás, gépészeti rendszerek kezelésére.
 
Cégünk vállalja komplett épületautomatika, épületvezérlő rendszerek generál villamos kivitelezését a tervezéstől a programozásig.